محتوا

موضوعات خوردنی

وقتی منوی رستوران رو جلومون می‌ذارن تا غذای دلخواه‌مون رو انتخاب کنیم، حس خوبی داره! من که هرچی دلم می‌خواد با اعوان و انصارش مثل سالاد، زیتون و نوشابه و کلی مخلفات سفارش می‌دم.

حال چرا می‌گم منو؟ چون ما هم در انتخاب وضوعات محتوا، مثل گارسون‌هایی هستیم که یک منوی جذاب در اختیار مشتری می‌ذاریم و ازشون می‌پرسیم، بفرمایید چی میل دارید؟

از بین پیشنهادهای منو، مخاطب به محتوایی چشمک می‌زنه که با سلیقه‌ش جوره و از نظرش لذیذتر و جذاب‌تره.

برای همین هم ماهایی که در حوزه محتوا فعالیت می‌کنیم، هر روز در این شش‌وبش هستیم که موضوعاتی جذاب، به‌روز و از همه مهم‌تر، مرتبط با حوزۀ فعالیت‌مون تولید کنیم.

الان که کسب‌وکارمون رو بیشتر می‌شناسیم و می‌دونیم در کدوم زمین، با چه درون‌مایه‌ای و با چه‌کسانی درحال رقابت هستیم و همین‌طور ابزارهامون رو انتخاب کردیم، راحت‌تر می‌تونیم موضوعات محتوا رو بررسی کنیم.

در کل می‌تونیم از سه روش موضوعات رو انتخاب کنیم:

·      ارتباط مستقیم با مخاطب‌هامون
·      تحقیق در کلمات و اصطلاحات پرجستجو
·      اتاق فکر و ایده‌پردازی

اگر دسترسی مستقیم به مخاطب‌ها داریم، از روش‌های مختلفی مثل: نظرسنجی، مصاحبه و پرسشنامه، می‌تونیم از اون‌ها بپرسیم که چه موضوعاتی در حوزۀ کاری ما دغدغه‌شون هست و چه سوالاتی دارند که به اون‌ها پاسخ داده نشده.

یک روش دیگه، تحقیق کلمات و اصطلاحاتی است که مخاطب‌ها برای رسیدن به ما سرچ می‌کنند و یا پاسخ به سوالاتی هست که در زمینه کسب‌وکار ما دارن. تحقیق در این زمینه، پروسه‌ای بس طاقت‌فرسا، اما جذاب و حیاتیه!

قسمتی دیگه هم که دَنگی‌دونگی باید حساب بشه، اتاق فکر موضوعات هست. باید تیم بشیم و ببینیم چه ایدۀ تازه یا فضای خالی در حوزه محتوایی مرتبط با کار ما وجود داره.

مثلاً محتوای خوب و مناسبی وجود نداره یا اگر هست، جواب سوال‌هامون رو نمی‌ده. اگر کسب و‌کارمون در قسمت اقیانوس آبی باشه، محتواهایی که آماده می‌کنیم، صفر تا صدش رو باید با ایده‌پردازی و تحقیق پیش ببریم.

از طریق این سه روش، موضوعات محتوایی بسیار جالب، تازه و در راستای نیاز مخاطب‌هامون رو پیدا می‌کنیم.

می‌تونم به ضرس قاطع بگم که انتخاب موضوعات، مثل اینه که کدوم غذا، در مهمونی محتوایی ما بیشتر خورده می‌شه و کدوم‌ غذاها دست‌نخورده باقی می‌مونه و راهی سطل زباله می‌شه.

پس حالا که این‌قدر زحمت می‌کشیم و مراحل استراتژی‌محتوا رو قدم‌به‌قدم طراحی می‌کنیم، با وسواس و دقت خاصی هم باید مرحلۀ انتخاب موضوعات رو پاس کنیم.

خلاقیت، به‌روز بودن، شناخت بازار، شناخت درست پرسونای مخاطب‌ و همه چیزهایی که در قسمت‌های قبل گفتم، پله‌هایی هستند که قبل از انتخاب موضوعات باید از اون‌ها بالا رفته باشیم تا بالاخره پشت‌بوم موفقیت رو ببینم.

راستی خوشحال می‌شم اگر پیشنهاد یا ایده‌ای دارید، در کامنت با من به اشتراک بذارید.

ادامه دارد…

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا